چگونه استاد راهنما برای اپلای پیدا کنیم؟
پیدا کردن استاد راهنما برای اپلای در خارج از کشور یکی از مراحل کلیدی و مهم در فرآیند اپلای برای تحصیلات تکمیلی و تحصیل در خارج از کشور است. برای پیدا کردن استاد راهنما می توانید از وبسایتهای دانشگاهها، مقالات علمی و پایگاههای دادهی مرتبط کمک بگیرید تا اساتید مرتبط را شناسایی کنید.
پس از شناسایی اساتید، ارسال ایمیلهای معرفی، همراه با رزومه و توضیحاتی درباره علاقهمندیهای تحقیقاتی، اولین گام در ایجاد ارتباط با اساتید مورد نظر است. باید دقت کرد که ایمیلها به طور شخصیسازی شده باشند و نشاندهندهی انگیزه و آمادگی شما برای همکاری تحقیقاتی باشند. همچنین، مرور پروفایل اساتید، مطالعه مقالات اخیر آنها و اشاره به نقاط مشترک در تحقیقات شما با آنها، میتواند احتمال پاسخ مثبت از سوی استاد را افزایش دهد.
چنانچه شما عزیزان در مورد اینکه چگونه استاد راهنما پیدا کنیم و شرایط اخذ پذیرش در مقطع فوق لیسانس یا دکترا پرسشی دارید، می توانید با کارشناسان موسسه مشاوره MIE تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان اخذ نمایید.
روش های پیدا کردن استاد راهنما برای تحصیل دکترا در خارج از کشور چگونه است؟
برای پیدا کردن استاد راهنما در خارج از کشور می توانید از روش های زیر اقدام کنید:
جستجو در وبسایتهای دانشگاهها
مرور مقالات علمی و نویسندگان آنها
استفاده از پایگاههای داده پژوهشی
شرکت در کنفرانسها و کارگاههای تخصصی
استفاده از شبکههای اجتماعی علمی (مثل LinkedIn)
ارتباط با دانشجویان فعلی یا سابق اساتید
استفاده از وبسایتهای جمعیابی دانشجو (مثل FindAPhD)
بررسی دپارتمانهای دانشگاهی و لیست اعضای هیئت علمی
ارتباط با مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاههای تخصصی
نحوه ایمیل زدن به استاد برای اپلای دکترا چگونه است؟
برای ایمیل زدن به استاد، ابتدا باید خودتان را معرفی کرده و به صورت مختصر توضیح دهید که چرا به تحقیق در زمینه تخصصی ایشان علاقهمندید. سپس به دستاوردها و تجربیات مرتبط خود اشاره کرده و درخواست همکاری به عنوان دانشجو را مطرح کنید. در نهایت، رزومه خود را ضمیمه کرده و از استاد برای بررسی درخواستتان تشکر کنید.
وظایف استاد راهنما در قبال دانشجویان
کمک برای پیشبرد اصولی مقاله و راهنمایی دانشجو و کمک در تحقیقات و در ارتباط بودن با دانشجو از وضایف اصلی استاد راهنما می باشد.
روش های پیدا کردن استاد راهنما
برای پیدا کردن استاد راهنما می توانید از طریق جستجو در سایت های دانشگاه ها، لینکدین، ارسال ایمیل به اساتید مرتبط با حوزه فعالیتی افراد اقدام داشت
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
بررسی کلی شرایط پیدا کردن استاد راهنما
برای اپلای به منظور انتخاب استاد راهنما در دانشگاههای خارج از کشور، داشتن شرایط زیر الزامی است:
مدرک تحصیلی مرتبط: داشتن مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد در رشتهای مرتبط با زمینه تحقیقاتی مورد نظر. معمولاً برای مقطع دکترا نیاز به مدرک کارشناسی ارشد دارید.
رزومه قوی (CV): رزومهای که شامل دستاوردهای تحصیلی، مقالات منتشر شده، پروژههای تحقیقاتی، و هرگونه تجربه کاری مرتبط باشد. یک رزومه قوی نشاندهنده توانمندیهای شما است.
توصیهنامهها: توصیهنامههای معتبر از اساتید یا کارفرمایان که میتوانند به تواناییهای علمی و پژوهشی شما شهادت دهند. این توصیهنامهها باید نشاندهنده توانمندیهای شما در تحقیق و کار گروهی باشند.
نمرات زبان (مانند TOEFL یا IELTS): داشتن نمره مناسب در آزمونهای زبان انگلیسی مانند TOEFL یا IELTS، که نشاندهنده مهارت زبانی کافی برای ادامه تحصیل در کشور مقصد باشد.
نمرات GRE یا GMAT (در صورت نیاز): برخی دانشگاهها و رشتهها ممکن است نیاز به نمره در آزمونهایی مانند GRE یا GMAT داشته باشند، به خصوص برای رشتههای فنی و مهندسی یا مدیریت.
پروپوزال تحقیقاتی: در مقاطع دکترا، ارائه یک پروپوزال تحقیقاتی که نشان دهد موضوعی که قصد تحقیق بر روی آن دارید، با علایق و تخصص استاد راهنما مطابقت دارد.
انتشارات علمی: داشتن مقالات علمی منتشر شده در ژورنالهای معتبر یا ارائه شده در کنفرانسها میتواند شانس شما را افزایش دهد.
تواناییهای پژوهشی: تجربه در انجام تحقیقات، آشنایی با روشهای تحقیقاتی، و تواناییهای تحلیلی و نگارشی از مهمترین شرایط برای اپلای است.
آشنایی با نرمافزارها و ابزارهای تخصصی: بسته به رشته تحصیلی، تسلط به نرمافزارها و ابزارهای تخصصی مربوطه میتواند یک مزیت بزرگ باشد.
فایل ویدئویی موسسه MIE در خصوص چگونه پذیرش دکتری بگیریم؟ ( نحوه تعامل با سوپر وایزر )
- 0 ثانیه
- 71 K
- دانلود
- 16 دقیقه
- 229 K
روش های اخذ پذیرش در مقطع دکترا
همانطور که می دانید روش های گوناگونی برای اخذ پذیرش از دانشگاه در مقطع دکترا وجود دارد و این موضوع به سیاست کشورها و دانشگاه های مختلف نیز بر می گردد که در قسمت ذیل به آن ها اشاره می کنیم.
یکی از روش هایی که برخی از دانشگاه ها در پیش می گیرند، دریافت درخواست دانشجویان از طریق سایت دانشگاه می باشد. در این نوع پذیرش دانشجویان پیش نویسی از طرح تحقیقاتی خود یا پروژه ای که قرار است انجام دهند را در قالب پروپزال تهیه می کنند. سپس درخواست خود را برای کمیته پذیرش دانشگاه ارسال می نمایند و در صورت قوی بودن پروپزال دانشجو می تواند پذیرش تحصیلی دریافت کند. لازم به ذکر است در صورتی که پروپزال دانشجویان بسیار قوی باشد این احتمال نیز وجود دارد که بورسیه یا فاند نیز دریافت نمایند.
از دیگر سیاست های دانشگاه ها برای پذیرش دانشجویان در مقطع دکترا از طریق پوزیشن های مختلف است. در این نوع پذیرش دانشگاه ها با توجه به ارتباط خود با صنایع و دولت های مختلف پروژه هایی را که مد نظر دولت می باشد با اخذ مبالغی کلان دریافت می نمایند تا آن ها را به سرانجام برسانند. سپس دانشگاه به جای استخدام محقق و دانشمند، دانشجویان مقطع دکترا یا فوق دکترا را انتخاب می کنند و با پرداخت مبالغ کمی به عنوان بورسیه آن پروژه ها را انجام می دهند.
یکی دیگر از مسیرهایی که موضوع مورد بحث در این مقاله نیز می باشد؛ انتخاب استاد راهنمایی است که در حوزه تحقیقاتی شما مشغول به فعالیت باشد، که در ادامه به نحوه پیدا کردن آن برقرای ارتباط با آنها مطالبی را ذکر می نماییم.
فایل ویدویی موسسه MIE در خصوص پذیرش دکتری در اتریش
- دانلود
- 0 ثانیه
- 28 K
- دانلود
- 25 دقیقه
- 88 K
روش های پیدا کردن استاد راهنما
روش های مختلفی برای پیدا کردن استاد راهنما یا سوپروایز وجود دارد که به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
پرسش و پاسخ با اساتید دانشگاه های سابق؛ از آنجایی که برخی از اساتید دانشگاه تحصیلات آموزش عالی خود را در خارج از کشور گذرانده اند، می توانند در مورد نحوه انتخاب استاد راهنما و چگونگی مکاتبه با وی به دانشجویان کمک کنند.
یکی دیگر از مسیر هایی که اکثر دانشجویان می توانند استاد راهنما مناسب پیدا کنند، از طریق شبکه های اجتماعی و مجازی است. از آنجایی که در عصر جدید شبکه های اجتماعی و فضای مجازی بسیار گسترده شده است و اکثر اساتید نیز همگام با فضای مجازی و شبکه های اجتماعی می باشند، دانشجویان می توانند استاد راهنما مناسبی را پیدا کنند. از شبکه های اجتماعی مهم می توان به گوگل اسکالر و ریسرچ گیت و … اشاره داشت.
از دیگر مسیر های پیدا کردن استاد راهنما که بسیاری از دانشجویان از این طریق اقدام می نمایند؛ سایت های دانشگاه ها می باشد. دانشجویان بعد از پیدا کردن برنامه تحصیلی خود در دانشگاه های مختلف می توانند با سرپرستان یا اساتید راهنمایی که برای هر رشته یا دپارتمان مشخص گردیده است ارتباط برقرار نمایند.
یکی دیگر از روش هایی که دانشجویان می توانند استاد راهنمای خود را پیدا کنند، از طریق مقالات علمی و پژوهشی می باشد. دانشجویان می توانند مقالات علمی مرتبط با رشته تحصلیی خود یا مقالات مرتبط به پروژه تحقیقاتی خود را مطالعه کنند، سپس از قسمت منابع یا مولفات مقالات علمی نام و آدرس ایمیل و نحوه برقراری ارتباط با مولفان مقاله را پیدا کنند و همکاری خود را آغاز نمایند.
کسب اگاهی از دانشجویانی که در مقطع دکتری در خارج از کشور تحصیل می نمایند نیز بسیار می تواند کمک کننده باشد.
نحوه مکاتبه با استاد خارج از کشور
برای پیدا کردن استاد راهنما جهت اپلای به دانشگاههای خارج از کشور، باید مراحل زیر را طی کنید:
تعیین زمینه تحقیقاتی: ابتدا باید دقیقاً مشخص کنید که در چه زمینهای علاقهمند به تحقیق و پژوهش هستید. این امر به شما کمک میکند تا استادانی را پیدا کنید که در این حوزه تخصص دارند.
جستجوی اساتید مرتبط: از منابعی مانند وبسایتهای دانشگاهها، مقالات علمی و پایگاههای دادهی پژوهشی استفاده کنید تا اساتیدی که در حوزهی تحقیقاتی شما فعالیت دارند را شناسایی کنید.
بررسی پروفایل اساتید: به دقت پروفایلهای اساتید را بررسی کنید. مطالعه مقالات اخیر آنها، پروژههای در حال انجام، و همچنین گرنتهای تحقیقاتی که دریافت کردهاند، میتواند به شما در انتخاب استاد مناسب کمک کند.
ارزیابی تطابق تخصص: اطمینان حاصل کنید که زمینههای تحقیقاتی شما با تخصص و علایق پژوهشی استاد همخوانی دارد. این تطابق بسیار مهم است تا استاد به همکاری با شما علاقهمند شود.
نوشتن ایمیل معرفی: یک ایمیل کوتاه، مودبانه و شخصیسازی شده به استاد بنویسید. در این ایمیل، به طور مختصر خودتان را معرفی کنید، زمینه تحقیقاتی خود را توضیح دهید و دلیل انتخاب آن استاد را بیان کنید. به دستاوردهای علمی و تجربیات مرتبط خود اشاره کنید.
ضمیمه کردن رزومه و مدارک مرتبط: همراه با ایمیل، رزومه (CV) خود را ضمیمه کنید. اگر مقالات منتشر شده یا پروپوزالی دارید که نشاندهنده توانمندیهای شماست، میتوانید آنها را نیز ارسال کنید.
پیگیری: اگر پس از مدتی پاسخی دریافت نکردید، میتوانید یک ایمیل پیگیری مودبانه ارسال کنید تا مطمئن شوید که استاد ایمیل شما را دریافت کرده است.
شرکت در کنفرانسها و کارگاهها: شرکت در کنفرانسهای بینالمللی و کارگاههای تخصصی میتواند فرصتی برای ملاقات مستقیم با اساتید و گسترش شبکه ارتباطی شما باشد.
بررسی شرایط مالی و فاندینگ: اطمینان حاصل کنید که استاد مورد نظر منابع مالی برای حمایت از دانشجویان جدید دارد یا دانشگاهی که استاد در آن فعالیت میکند، بورسیهها و فاندینگ مناسبی ارائه میدهد.
ارتباط مستمر و پیگیری مداوم: برقراری ارتباط مداوم و پیگیری درخواستها میتواند به جلب توجه استاد و افزایش احتمال همکاری منجر شود.
وظایف استاد راهنما در قبال دانشجویان
وظایف استاد راهنما در قبال دانشجویان عبارتند از:
سوپروایز یا استاد راهنما بایستی نسبت به آیین نامه ها، سیاست و رویه های موجود در دانشگاه، آگاهی کامل داشته باشد و دانشجویان را راهنمایی نماید.
مشاوره در مورد رشته تحصیلی، تحقیق و توسعه حرفه ای (ساخت و توسعه موضوع تحقیق مناسب، انتخاب دوره ها و سمینار های مورد نیاز برای اخذ مدرک و …)
ترتیب دادن جلسات منظم جهت اطمینان از پیشرفت مداوم دانشجویان
در دسترس بودن؛ استاد راهنما بایستی در زمانی که دانشجویان به آن ها نیاز دارند در دسترس باشد.
اساتید راهنما بایستی مقالات تحقیقاتی دانشجویان را کاملا بررسی نمایند و بازخورد سازنده ای را ارائه نمایند.
سرپرستان بایستی دانشجویان را برای شرکت در کارهای میدانی، کنفرانس ها، فعالیت های علمی و … تشویق نمایند.
اساتید راهنما می توانند به دانشجویان خود از منابعی که دانشگاه در اختیار آن ها قرار می دهد کمک مالی نمایند.
سوپروایزر می تواند کمیته نظارتی (همکاران و دانشجو) ایجاد نماید و حداقل سالیانه یک بار پیشرفت دانشجو را ارزیابی نماید.
سوپروایزر بایستی اطمینان حاصل نماید که محیط و مکان تحقیق ایمن، سالم و عاری از تبعیض و درگیری باشد.
اساتید راهنما دانشجویان را تشویق می نمایند که نتایج تحقیقاتی را در دانشگاه یا ارگان های علمی و تخصصی خارج از دانشگاه ارائه نمایند.
نکات مهم برای مکاتبه و مصاحبه با استاد راهنما
در قسمت ذیل به برخی از نکات ریزی که مشکل در پیدا کردن استاد را برطرف می سازد اشاره داشته ایم:
رتبه علمی استاد راهنما را بررسی کنید، در صورت دکتر بودن یا پروفسور بودن اساتید را به همان عنوان خطاب کنید.
در مورد علاقه تحقیقاتی و چگونگی مطابقت آن با تخصص استاد مطلب جالبی که تملقانه نباشد بیان نمایید.
برای ده ها دانشگاه ایمیل انبوه ارسال ننمایید.
در صورت کپی نمودن ایمیل قبلی دقت نمایید که اطلاعات مربوطه را متناسب با افرادی که برای آن ها نامه می نویسید تغییر داده اید.
از زیاده گویی بپرهیزید و از عنوان داشتن مطالبی مانند پروژه من دنیا را تغییر خواهد داد، رویای من این است که مدرک دکترای خود را بگیرم و … اجتناب کنید.
خواستار پاسخ فوری از طرف استاد نباشید.
یکی از نکات مهم که کاملا واقع بینانه می باشد این است که اساتید دانشجویان بسیار زیادی دارند و شاید مطمئن نباشند که موضوع تحقیق شما مناسب است، یا در آستانه بازنشستگی قرار دارند و … . لذا دانشجویان اگر برای اخذ تاییدیه از استادی تلاش نمودند و نتوانستند موفق شوند، نباید مایوس شوند. بایستی آن ها برای انتخاب استاد راهنما از دانشگاه دیگر تلاش خود را مضاعف کنند.
سوالات متداول
سوپروایزر کیست؟
سوپروایزر یا استاد راهنما عموما دانشجویان مقطع دکتری را از ابتدای شروع پروژه و طرح تحقیقاتی خود تا انتهای ارائه پایان نامه یا رساله راهنمایی می نماید و همچنین نسبت به پیشرفت تحصیلی دانشجویان مسئولیت دارند.
چطور استاد مورد نظرمان را در پروسه اپلای پیدا کنیم؟
شما می توانید بر حسب پیشینه تحقیقی خودتان در جستجو اساتیدی باشید که در زمینه تحصیلی یا تحقیقاتی شما فعالیت دارند تا بتوانید با اخذ تاییدیه از طرف استاد راهنما یا سوپروایزر بتوانید پذیرش تحصلیی اخذ نمایید.
اگر ظرفیت استاد راهنما پر است (چیکار کنیم)؟
شما می توانید برای دانشگاه های دیگر اقدام نمایید و با استاد راهنما های دیگری مکاتبه نمایید.
چگونه با استاد راهنما صحبت کنیم؟
عموما با ارسال ایمیل می توانید ارتباط اولیه را داشته باشید. سپس با ارسال پروپزال خود می توانید تاییدیه استادی را دریافت نمایید.
متن ایمیل به استاد برای پذیرش چگونه باشد تا مورد قبول واقع شود؟
عموما شما بایستی استاد را با درجه علمی مورد خطاب قرار دهید، ایمیل شما نباید خیلی طولانی باشد، از اغراق کردن بایستی بپرهیزید، ایمیل شما نباید به صورت تملقانه باشد.
نحوه مکاتبه و مصاحبه با استاد راهنما به چه صورت است؟
از طریق ایمیل می توانید ارتباط اولیه را داشته باشید سپس از طریق اسکایپ و.. به صورت ویدیویی و آنلاین می توانید مصاحبه نمایید.
با سلام
سوالی داشتم از خدمت مدیریت سایت
آیا تخصیص استاد راهنما در مرحله قبل از تصویب پرپوزال و اینکه موضوع پورپوزال مشخص شده و هماهنگی با استاد راهنما اول که ایرانی است و دوم که از آمریکا می باشد آیا مشکلی ایجاد خواهد کرد؟
چون شنیدم که استاد راهنما البته شفاهی گفتند از آمریکا نباید باشد؟
متشکرم
با سلام و عرض احترام، دوست گرامی متاسفانه سوال شما کامل نیست، برای کدام کشور قصد اقدام دارید؟ آیا با استاد دانشگاه مربوط مکاتبه داشته اید؟
با سلام خدمت شما آقای ملک پور ، سوالم این هست که می توان از طریق استاد راهنما ترتیبی داده شود که از بدو ورود به دانشگاه بورسیه دریافت کنیم و طوری نباشد که چند ماه پس از ورود بورسیه جور شود مثلا استاد راهنما طی مکاتبات با ما قبل از ورود به آن کشور قانع شود که هزینه ما را تقبل کند یا بورسیه شویم ، البته منظورم صرفا کشور آلمان نیست ، هر کشوری که این کار در آن مقدور هست.متشکرم.
با سلام برای اطلاعات بیشتر می توانید با شماره 02149196000 تماس حاصل نمایید.