مهاجرت به رومانی
مهاجرت به رومانی برای افرادی که می خواهند در یک کشور عضو اتحادیه اروپا با هزینه نسبتا کمی زندگی کنند، یکی از گزینه های مطلوب به شمار می رود. تحصیل در دانشگاه های رومانی با هزینه مقرون به صرفه و به زبان انگلیسی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد یکی از این راه هاست. دریافت جاب آفر از کارفرمای رومانیایی گزینه دیگری است که در روش کاری مطرح می شود.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش های مهاجرت به رومانی با مشاوران موسسه MIE در تماس باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
ویژگی برجسته مهاجرت به رومانی
هزینه زندگی در رومانی نسبت به اکثر کشورهای اروپایی کم بوده و بازار کار این کشور به ویژه برای برخی از مشاغل بسیار خوب است.
روش های مهاجرت به رومانی
مهاجرت به رومانی از طریق روش های تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری، ازدواج، تولد و پناهندگی امکان پذیر است.
مدارک مهاجرت به رومانی
مهم ترین مدارک شامل مدارک هویتی، تمکن مالی، چند قطعه عکس و بیمه درمانی می باشد.
مباحثی که در این نوشتار بررسی می گردد:
شرایط مهاجرت به رومانی
رومانی یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپاست که ویزای آن بر اساس ارائه مدارک کافی (و نه بر اساس نظر مطلق افسر پرونده) صادر می شود. به دلیل اینکه این کشور هنوز عضو اتحادیه شینگن نیست، ریسک صدور ویزا برای آن کمتر است. به دلیل پایین بودن هزینه زندگی در رومانی نسبت به اکثر کشورهای اروپایی، بازار کار خوب به ویژه برای برخی از مشاغل، شهریه پایین دانشگاه ها و امکان سفر و اقامت در سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا با داشتن پاسپورت این کشور، بسیاری از متقاضیان رومانی را کشوری جذاب برای مهاجرت می دانند. در ادامه این مقاله با موسسه مهاجرتی MIE همراه باشید تا الزامات مهاجرت به رومانی را بررسی کنیم.
مدارک لازم برای مهاجرت به رومانی
بر اساس روشی که متقاضی اقدام به مهاجرت می کند لازم است مدارک متفاوتی به افسر پرونده جهت دریافت ویزا ارائه نماید. اما مهم ترین مدارک لازم برای مهاجرت به رومانی عبارتند از:
مدارک هویتی (پاسپورت و شناسنامه)
مدارک تحصیلی (با ترجمه رسمی)
مدارک مربوط به سوابق کاری
مدرک زبان (انگلیسی یا رومانیایی)
اثبات تمکن مالی (حساب بانکی)
مدارک مربوط به اعضای خانواده
چند قطعه عکس رنگی
بیمه درمانی
روش های مهاجرت به رومانی
مهاجرت به رومانی از طریق روش های گوناگونی امکان پذیر است که عبارتند از:
مهاجرت تحصیلی به رومانی
مهاجرت کاری به رومانی
مهاجرت سرمایه گذاری به رومانی
مهاجرت به رومانی از طریق ازدواج
مهاجرت به رومانی از طریق تولد
مهاجرت به رومانی از طریق پناهندگی
مهاجرت به رومانی از طریق تحصیل
تحصیل در رومانی یکی از روش هایی است که متقاضی می تواند با هزینه ای مناسب برای اقامت و مهاجرت به این کشور اقدام کند. مهم ترین مواردی که در خصوص تحصیل در رومانی لازم است برشماریم به این شرح است:
دانشگاه های رومانی به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می شوند که تحصیل در دانشگاه های دولتی معمولا هزینه کمتری برای دانشجو خواهد داشت. لازم به ذکر است کشور رومانی با ارائه مدرک دیپلم کشور ایران معمولا به طور مستقیم برای رشته هایی همچون پزشکی پذیرش نمی دهد و لازم است دانشجو ابتدا دوره های مقدماتی فاندیشن را طی کند. تحصیل در رومانی در مقاطع زیر امکان پذیر است:
مهاجرت به رومانی از طریق کار
روش کاری برای مهاجرت به رومانی می تواند به شکل دریافت پیشنهاد شغلی از کارفرما (ویزای جاب آفر) باشد.
موسسه مهاجرتی MIE به متقاضیان کاریابی در رومانی کمک می کند تا رزومه خود را برای کارفرمایان در کشور رومانی ارسال کرده و پس از اطلاع از نتیجه، برای اخذ ویزای کاری اقدام نمایند. از مهم ترین ویژگی های کاریابی در رومانی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
نکته مهم این است که با ویزای جاب آفر کشور رومانی امکان بردن همراه وجود ندارد و برای این منظور لازم است همسر به طور جداگانه اقدام به دریافت ویزای کاری رومانی نماید. در ادامه مهم ترین مشاغلی را که بازار کار مناسبی در رومانی دارند نام می بریم:
مهاجرت به رومانی از طریق سرمایه گذاری
سرمایه گذاری در رومانی یکی دیگر از روش های مهاجرت به این کشور است که نیاز به ارائه تمکن مالی و سرمایه بیشتری دارد. متقاضیان به چند روش اصلی می توانند برای سرمایه گذاری در این کشور اقدام کنند:
مهاجرت به رومانی از طریق ازدواج
اگر فردی خارجی با یکی از شهروندان رومانی یا فردی که اقامت دائم رومانی را دارد ازدواج کند، مشمول دریافت اقامت و پس از چند سال، تابعیت کشور رومانی خواهد بود. برای این منظور ارائه مدارک کافی در خصوص اثبات ازدواج و واقعی بودن ازدواج ضروری است.
مهاجرت به رومانی از طریق تولد
کشورها در اعطای تابعیت از طریق تولد به دو روش اصلی خون و خاک عمل می کنند. کشور رومانی تابع قانون خون است، به این معنا که فرزندی که حداقل یکی از والدین وی تابعیت کشور رومانی را داشته باشد، می تواند تابعیت و پاسپورت کشور رومانی را کسب کند. بنابراین برای فرزندانی که در خاک رومانی به دنیا می آیند اما والد یا والدین آنها تبعه این کشور نیستند امکان دریافت اقامت یا پاسپورت رومانی وجود ندارد.
مهاجرت به رومانی از طریق پناهندگی
پناهندگی یکی از روش های مهاجرتی محسوب می شود که بسیار پرخطر بوده و می تواند جان و مال فرد و خانواده وی را به خطر بیاندازد. به جز مواردی خاص و بسیار محدود که زندگی فرد در کشور خودش به دلایلی همچون اعتقادات مذهبی خاص و… در خطر است، این روش به هیچ کدام از افرادی که قصد مهاجرت عادی به کشوری دیگر را دارند توصیه نمی شود. مشکلات متعدد این روش شامل مبهم بودن وضعیت فرد متقاضی، شرایط نابه سامان اردوگاه های پناهندگی، اجبار به بازگشت به کشور مقصد در صورت رد درخواست، نگاه منفی مردم کشور مقصد به مهاجران پناهنده و … است.
لازم به ذکر است که موسسه MIE هیچ گونه خدمات و مشاوره ای در زمینه پناهندگی ارائه نمی دهد.
بهترین راه مهاجرت به رومانی
بهترین روش مهاجرت به رومانی بر اساس شرایط هر متقاضی می تواند متفاوت باشد. به طور کلی در صورتی که سن شما نسبتا کم است و با زبان انگلیسی یا رومانیایی بیشتر آشنایی دارید و از تمکن مالی کافی برای تحصیل در رومانی برخوردارید، روش های تحصیلی ممکن است مناسب تر باشند. اما اگر تجربه کاری شما بیشتر قابل توجه است، می توانید شانس خود را برای کاریابی در رومانی امتحان کنید. روش های دیگر مانند سرمایه گذاری و … نیز به فراخور شرایط برای سایر افراد می توانند روش مناسبی باشند.
ویزای رومانی
ویزای کشور رومانی بر اساس هدف متقاضی و مدت زمانی که می خواهد در خاک رومانی حضور داشته باشد، طبق یکی از دسته بندی های زیر صادر می شود:
هزینه مهاجرت به رومانی
هزینه مهاجرت به رومانی به عوامل متعددی از قبیل روش انتخابی بستگی دارد، اما به طور کلی این هزینه شامل موارد زیر خواهد شد:
هزینه مربوط به دریافت ویزا |
هزینه ترجمه مدارک لازم |
هزینه بلیت هواپیما و محل اسکان موقت |
اجاره محل سکونت یا خرید آن |
هزینه بیمه درمانی |
شهریه تحصیلی (در روش تحصیل) |
مبلغ سرمایه گذاری (در روش سرمایه گذاری) |
تمکن مالی و هزینه های رایج زندگی |
هزینه مربوط به وکیل مهاجرتی |
بهترین شهرهای رومانی برای زندگی
اینکه کدام شهر را برای زندگی در رومانی انتخاب کنید بستگی به ترجیحات فردی شما دارد، اما به طور کلی بزرگ ترین و بهترین شهرهای رومانی به این ترتیب هستند:
اقامت و تابعیت رومانی
برای دریافت تابعیت و پاسپورت رومانی لازم است فرد حداقل 8 سال در این کشور زندگی کند. در روش ازدواج، پاسپورت به همسر خارجی تبعه رومانی پس از 5 سال از تاریخ ازدواج تعلق می گیرد. لازم به ذکر است کشور رومانی تابعیت مضاعف را نیز می پذیرد و نیازی به سلب تابعیت قبلی فرد وجود ندارد.
مزایا و معایب مهاجرت به رومانی
زندگی در رومانی مانند هر کشور دیگری از نقاط قوت و نقاط ضعف خاص خود برخوردار است. برخی از مهم ترین مزایای مهاجرت به رومانی عبارتند از:
باید به این نکته توجه داشت که مهاجرت به رومانی علاوه بر مزایای متعددی که دارد، دارای معایب و مشکلات زیر نیز می باشد:
پاسخ به سوالات متداول در خصوص مهاجرت به رومانی
مهاجرت به رومانی چه مزایایی دارد؟
مزایایی از قبیل مالی، اجتماعی، و فرهنگی، دسترسی به خدمات بهداشتی و آموزشی با کیفیت، و فرصتهای شغلی برای افراد متخصص و کارآفرینان.
چه راههایی برای مهاجرت به رومانی وجود دارد؟
مهاجرت به رومانی از طریق کار، تحصیل، سرمایهگذاری، ازدواج، و پناهندگی امکان پذیر است.
چگونه میتوانم یک ویزای مهاجرت به رومانی دریافت کنم؟
بسته به مسیر مهاجرت، ویزای کاری، تحصیلی، یا دیگر نوع ویزاها مورد نیاز است.
هزینه مهاجرت به رومانی چقدر است؟
معمولا هزینهها شامل هزینه ویزا، اقامت، زندگی روزمره، و غیره میشود.
قبل از مهاجرت به رومانی باید چه پیش نیازهایی داشت؟
بهتر است قوانین مهاجرتی و اقامتی را مطالعه نموده، زبان محلی را یاد بگیرید و با شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور آشنا شوید.