سرمایه گذاری در کویت و راه اندازی کسب و کار در کویت
سرمایه گذاری در کویت ، راه اندازی کسب و کار در کویت و اقامت کویت از طریق سرمایه گذاری در این مقاله مورد بررسی قرار خواهد گرفت. مهاجرت به کویت از طریق سرمایه گذاری و اقامت کویت از طریق سرمایه گذاری چگونه است؟ شرایط اخذ اقامت کویت از طریق سرمایه گذاری و بهترین سرمایه گذاری در کویت چیست؟ شرایط سرمایه گذاری در بورس کویت و تأسیس مغازه در کویت چیست؟ آیا امکان اقامت کویت از طریق سرمایه گذاری برای ما ایرانیان وجود دارد؟ بهترین کشورها برای سرمایه گذاری و یا بهترین کشور برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری کدامند؟ در این مقاله سعی بر این نموده ایم که به این قبیل سوالات شما عزیزان پاسخ بدهیم. در صورتی که قصد کسب اطلاعات بیشتر پیرامون ثبت شرکت در کویت و اقامت کویت از طریق ویزای سرمایه گذاری را دارید، می توانید با مشاوران موسسه MIE تماس حاصل نموده و از مشاوره تخصصی رایگان در این خصوص بهره مند گردید. در ادامه عناوین زیر مورد برسی قرار خواهند گرفت:
بررسی شرایط کلی سرمایه گذاری در کویت
متقاضیان سرمایه گذاری در کویت نیازمند کسب اطلاعاتی نسبت به شرایط عمومی این کشور هستند. کشور کویت یکی از کشورهای همسایه ایران در کنار عراق و عربستان می باشد. این کشور که در غرب قاره آسیا قرار دارد با مساحتی در حدود ۱۸ هزار کیلومتر مربع و جمعیتی در حدود ۶ میلیون نفر یکی از کشورهای کوچک و کم جمعیت حاشیه خلیج فارس به حساب می آید. اکثریت مردم کشور کویت به زبان عربی تکلم می کنند و واحد پولی آنها نیز دینار کویت می باشد. بزرگترین شهر و پایتخت کشور کویت شهر الکویت می باشد. میدان نفتی بورگان دومین میدان بزرگ نفتی خشکی جهان در جنوب کشور کویت قرار دارد. اقتصاد کشور کویت بر اساس همین نفت و گاز، کشاورزی و انرژی پایهگذاری شده است. تولید ناخالص داخلی کویت هم اکنون و طبق آخرین برآوردها در سال ۲۰۱۷ به ۱۲۶ میلیارد دلار می رسد.
سرمایه گذاری در کویت و اخذ اقامت
کویت همواره جزو کشورهایی بوده است که امکان سرمایهگذاری خارجی را فراهم نموده اند. البته تمایل به سرمایهگذاری در کشور کویت در سالیان اخیر با کاهش مواجه شده است. عدم تنوع در اقتصاد و کاهش قیمت نفت باعث کاهش ورودی سرمایه گذار خارجی شده است. در حال حاضر سهم سرمایه گذاران مستقیم خارجی در کشور کویت حدوداً ۱۵ میلیارد دلار برآورد شده است. عموم سرمایه گذاری های خارجی در بخش های نفت و گاز، املاک و ساخت و ساز بوده است. اکثریت سرمایهگذاران خارجی کشور کویت را اتباع چین و امریکا تشکیل می دهند. درخواست برای سرمایه گذاری در کویت در گزارش Doing Business 2020 که توسط بانک جهانی انجام گرفته است در مقایسه با سایر کشورهای حوزه خلیج فارس نسبتاً پایین بوده است. متاسفانه به دلیل محدودیت هایی که کشور کویت برای ۶ کشور من جمله ایران قائل شده است، امکان سرمایه گذاری و اخذ اقامت در کشور کویت برای ما ایرانی ها بسیار بسیار مشکل و تقریباً غیر ممکن می باشد.
سرمایه گذاری در کویت و استانداردهای سرمایه گذاری
نرخ مصادره اموال
منظور از نرخ مصادره اموال این است که اگر سرمایه گذار خارجی در آن کشور با مشکل قضایی روبرو گردد آیا دولت آن کشور می تواند اموال سرمایهگذار خارجی را به نفع خود یا به نفع تبعه خود مصادره نماید یا خیر. کشورها در این زمینه در هفت رتبه طبقه بندی می گردند، کشورهایی که در رتبه یک قرار دارد در وضعیت بسیار خوبی در هستند و از مهمترین کشورها به لحاظ سرمایه گذاری محسوب می شود و هر چقدر این رتبه از یک فاصله بگیرد، کشورها در این زمینه خطرناک تر خواهند شد. مصادره اموال در کشور کویت در رتبه 4 قرار دارد و این کشور از جمله کشورهایی به حساب می آید که میتواند امنیت سرمایهگذاری فرد را به خطر بیاندازد. نمودار مربوط به نرخ مصادره اموال کشور کویت را در ادامه می توانید مشاهده نمایید:
کیفیت نظارتی
میزان توانایی دولت در ایجاد زیرساخت هایی که میتواند به قدرتمند شدن بخش خصوصی و سرمایهگذاران بخش خصوصی گردد در شاخصی به نام کیفیت نظارتی بررسی می گردد. این شاخص در اصل نشان دهنده حمایتهای دولت از سرمایه گذاران بخش خصوصی و غیردولتی می باشد. متاسفانه کشور کویت در این زمینه نتوانسته است کارنامه خوبی را از خود به جای بگذارد در ادامه نمودار مربوط به کیفیت نظارتی کشور کویت را مشاهده می فرمایید:
کنترل فساد
هنگامی که از کنترل فساد صحبت به میان می آید، منظور توانایی قوه قضاییه و دولت کویت در مبارزه با فساد های کوچک و بزرگ افراد پرنفوذ دولتی در این کشور است. متاسفانه کشور کویت از جمله کشورهایی است که نتوانسته است آنچنان که باید و شاید کنترل فساد را در این کشور کنترل نماید. در ادامه نمودار که مشاهده خواهید کرد نمودار کنترل فساد در کشور کویت میباشد.
نرخ بیکاری
نرخ بیکاری هر کشور نشان دهنده این است که علاوه بر مهیا بودن شرایط کار در کویت، دولت این کشور توانسته است سرمایهگذاریهای مفیدی را به خود جذب کرده و بستر مناسبی را برای سرمایهگذاری در آن کشور ایجاد کند. این سرمایهگذاریهای مفید موجب ایجاد شغل در این کشور خواهند بود و خوشبختانه کشور کویت از جمله کشورهایی است که نرخ بیکاری بسیار پایینی دارد که در ادامه نمودار مربوط به آن را مشاهده خواهید کرد. اصولاً کشورهایی که نرخ بیکاری تک رقمی دارند کشور های مناسبی برای مهاجرت می باشد. همان طور که در نمودار پیداست نرخ بیکاری کشور کویت زیر 3 درصد می باشد.
سرمایه گذاری در کویت و شاخص های اقتصادی تأثیر گذار
علاوه بر استانداردهای سرمایه گذاری و بررسی آنها که از جمله موارد تاثیر گذار در موفقیت سرمایه گذاری هستند، باید به شاخص های اقتصادی تاثیر گذار کشور مقصد نیز توجه شود. منظور از شاخص های اقتصادی تاثیرگذار، میزان رشد اقتصادی، نرخ تورم و نرخ مالیات می باشد که در ادامه با هم آنها را بررسی خواهیم کرد.
رشد اقتصادی
رشد اقتصادی یک کشور بر اساس شکوفایی اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری، جذب سرمایه گذار خارجی، رفاه اقتصادی و قدرت خرید مردم آن کشور بررسی می گردد. در صورتی که این موارد دارای پیشرفت و شکوفایی گردند، می توان گفت رشد اقتصادی آن کشور مطلوب بوده است. در ادامه نمودار مربوط به رشد اقتصادی کشور کویت را مشاهده می نمایید:
نرخ تورم
نرخ تورم بر اساس تغییراتی که در صدد خرید مردم آن کشور در تامین کالاهای اساسی خود ایجاد می گردد بررسی می شود. نرخ تورم بر اساس قدرت خرید مردم بین دو سال متوالی بررسی می گردد که در ادامه نمودار مربوط به نرخ تورم کشور کویت را می توانید مشاهده نمایید:
نرخ مالیات
نرخ مالیات بر مبنای میزان درآمدهای خالص فرد یا شرکت وی محسوب می گردد. نرخ مالیات بر اساس سود مربوط به کسب و کار که فرد در طول سال داشته است بررسی و تعیین می گردد. در حال حاضر میزان نرخ مالیات کشور کویت 15 درصد می باشد که در ادامه نرخ مالیات بر درآمد شرکت ها در کشور کویت را در طول ده سال مشاهده می کنید:
سرمایه گذاری در کویت از طریق خرید ملک
خرید ملک در کویت یا هر کشور دیگری می تواند یکی از راه های سرمایه گذاری و کسب درآمد در آن کشور باشد. به این ترتیب که فرد می تواند با خرید ملک در این کشور و اجاره آن به افراد دیگر کسب درآمد نماید. متاسفانه امکان خرید ملک در کشور کویت برای ما ایرانیان در حال حاضر وجود ندارد. ایران و شش کشور دیگر در لیست کشورهایی هستند که امکان خرید ملک را در کشور کویت نخواهند داشت و به دلیل محدودیت هایی که کشور کویت از سال 2018 برقرار نموده است این امکان از ما ایرانیان گرفته شده است. علاوه بر آن با خرید ملک در کویت امکان اخذ اقامت و یا تابعیت این کشور وجود ندارد. هم وطنان عزیز ما میتوانند خرید ملک خود را در کشورهایی همچون پرتغال و یونان که خرید ملک در آنها منجر به اخذ اقامت و تابعیت می گردد، انجام دهند.
سرمایه گذاری در کویت از طریق ثبت شرکت
مهم ترین راه مهاجرت به کشور کویت راه سرمایه گذاری در این کشور می باشد. کشور کویت به دلیل نظام بانکی معتبر یکی از کشور های برتر حوزه خلیج فارس برای جذب سرمایه گذاران خارجی است. امکان ثبت شرکت در کشور کویت برای اتباع خارجی میسر می باشد. متقاضیان ثبت شرکت در کویت نمی توانند 100 درصد مالکیت شرکت خود را داشته باشند، بلکه اتباع خارجی تنها می توانند مالکیت 49 درصد شرکت خود را در اختیار بگیرند و 51 درصد شرکت می بایست به نام تبعه کویتی باشد. بنابراین اتباع خارجی نیازمند داشتن شریک کویتی برای انجام امور شرکت هستند و کلیه گواهی ها و مجوز ها به نام شریک کویتی صادر می گردد. میزان سرمایه مورد نیاز برای تاسیس شرکت های مختلف در کویت متفاوت است. برای ثبت شرکت های خصوصی نیاز به حداقل 10 هزار دینار کویت وجود دارد و برای ثبت شرکت های عمومی نیاز به حداقل 25 هزار دینار کویت می باشد.
سرمایه گذاری در کویت و مزایای آن
سرمایه گذاری در کویت می تواند ویژگی های مثبتی را نیز به همراه داشته باشد. یکی از مزایای مهم ثبت شرکت و سرمایه گذاری در کویت این است که این کشور به دلیل نزدیکی به کشور ما و همچنین اشتراکات فرهنگی میتواند زمینه ساز تبادلات اقتصادی بین دو کشور باشد، بدین منظور افراد می توانند با ثبت شرکت در این کشور محصولات خود را به کشور کویت صادر نموده و از بازار کشور کویت نیز استفاده نمایند. علاوه بر آن کشور کویت از جمله کشورهایی است که از سیستم بانکی یکپارچه و معتبری برخوردار می باشد و افراد میتوانند با سرمایهگذاری در کویت از این سیستم بانکی یکپارچه برای نقل و انتقالات مالی خود بهره مند گردند.
سرمایه گذاری در کویت و معایب آن
علاوه بر مزایای سرمایه گذاری در کویت باید به معایب متعدد آن نیز توجه داشت. یکی از بزرگترین معایب سرمایه گذاری در کویت و ثبت شرکت در این کشور این است که امکان مالکیت صد در صد بیزینس فرد در این کشور وجود ندارد و قانون کویت متقاضی را ملزم می کند که ثبت شرکت خود را با مشارکت فرد کویتی انجام بدهد. علاوه بر آن استاندارد های سرمایه گذاری آنچنانی که در کشور های برتر دنیا رعایت می شود، رعایت نمی گردد. دولت کویت نیز برای اعطای ویزا به اتباع ایرانی سخت گیری های خاص خود را انجام می دهد. این مقاله توسط مشاوران موسسه MIE به نگارش در آمده است و هرگونه کپی برداری از آن شرعا، عرفا و قانونا غیر مجاز شناخته می شود. تمامی این موارد و شرایط باعث می گردد که کشور کویت را مقصدی مناسب برای ثبت شرکت و یا سرمایه گذاری نپنداریم.
سوالات متداول و پر تکرار در خصوص سرمایه گذاری در کویت
آیا امکان اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری در کویت برای ایرانیان وجود دارد؟
خیر، متاسفانه به دلیل محدودیت هایی که کشور کویت برای ۶ کشور من جمله ایران قائل شده است، امکان سرمایه گذاری و اخذ اقامت در کشور کویت برای ما ایرانی ها بسیار بسیار مشکل و تقریباً غیر ممکن می باشد.
آیا امکان ثبت شرکت در کشور کویت وجود دارد شرایط آن چیست؟
بله، امکان ثبت شرکت در کشور کویت برای اتباع خارجی میسر می باشد. متقاضیان ثبت شرکت در کویت نمی توانند 100 درصد مالکیت شرکت خود را داشته باشند، بلکه اتباع خارجی تنها می توانند مالکیت 49 درصد شرکت خود را در اختیار بگیرند و 51 درصد شرکت می بایست به نام تبعه کویتی باشد.
آیا سرمایه گذاری از طریق خرید ملک در کویت برای ایرانیان میسر است؟
متاسفانه امکان خرید ملک در کشور کویت برای ما ایرانیان در حال حاضر وجود ندارد.
ثبت شرکت و سرمایه گذاری در کویت چه مزیتی دارد؟
کشور کویت از جمله کشورهایی است که از سیستم بانکی یکپارچه و معتبری برخوردار می باشد و افراد میتوانند با سرمایهگذاری در کویت از این سیستم بانکی یکپارچه برای نقل و انتقالات مالی خود بهره مند گردند.
سلام و وقت بخیر می خواستم بدونم برای درامد بیشتر واسه اقامت در امریکا در کویت سرمایه گذاری کنم بهتره با توجه به ارزش پولی بیشتر دینار نسبت به دلار و اگه بخوام از صفر سرمایه گذاری کنم چه سرمایه گذاری بهتر و پر سود تر و مطمین تر هست ممنون
سلام ، در این خصوص باید با وکیل مربوطه صحبت نمایید