مقدمه ای بر دلایل جریمه و رفع دیپورت از ترکیه
از مشکلاتی که افراد هنگام مهاجرت ممکن است با آن روبه رو شوند، اخراج و دیپورت شدن است. ترکیه مانند سایر کشورها یک سری قوانین دارد. در صورتی که فرد مهاجر از آن قوانین سرپیچی کند، دولت مجبور به اخراج آن ها خواهد شد. اگر برای تحصیل، کار و غیره به ترکیه مهاجرت می کنید توصیه می شود که با قوانین این کشور آشنا شوید تا از ارتکاب جرم پرهیز کنید. تنها اتباع خارجی هستند که بنا بر دلایل خاصی دیپورت می شوند که مدت زمان دیپورتی نیز به علت دیپورت شدن بستگی دارد. دلایل و جریمه دیپورت از ترکیه موضوعی است که ممکن است به درد هر مهاجری بخورد از همین رو در این مقاله در این خصوص توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد.
هدف این مقاله تشریح دلایل مربوط به اخراج در مورد اتباع خارجی است که در معرض اخراج شدن در ترکیه هستند. در پایان مقاله می توانید با مشاوران موسسه مشاوره ای MIE تماس گرفته و سوالات خود را مطرح نمایید. مشاورین موسسه در خصوص دلایل جریمه و رفع دیپورت ترکیه، مشاوره رایگان تلفنی به شما ارائه خواهند داد.
آنچه قبل از مهاجرت به ترکیه باید بدانید در 30 ثانیه
- دانلود
- 0 ثانیه
- 14 K
دلایل دیپورت شدن از ترکیه
کلمه دیپورت به معنی اخراج شدن می باشد. اتباع خارجی که به ترکیه می روند به طور قانونی می توانند مدت زمان مشخصی را با توجه به نوع ویزایی که دارند، در ترکیه بمانند. اما در صورت تجاوز از این مدت و یا اقدام غیرقانونی شخص در مدت اقامت ترکیه، طبق قانون مربوط اخراج می شوند و مهر دیپورت ترکیه در پاسپورت آن ها زده خواهد شد. خارجیانی که در مرزهای جمهوری ترکیه هستند به دلایل مختلفی مانند نقض ویزا، فعالیت های غیرقانونی، کار بدون مجوز و غیره دیپورت می شوند و موظف هستند جریمه دیپورت شدن از ترکیه را پرداخت کنند. از جمله شایع ترین دلایل دیپورت شدن از ترکیه می توان به مجوز اقامت و نقض ویزا، کار غیرقانونی اشاره کرد. اول از همه باید در نظر داشته باشید که اتباع خارجی تنها زمانی می توانند اخراج شوند که شرایط و مسائل در محدوده قوانین رخ داده باشد اما برای رفع دیپورتی ترکیه راه هایی وجود دارد. برای آشنایی با دلایل و جریمه دیپورت از ترکیه به طور خلاصه می توان دلایل دیپورت اتباع خارجی از ترکیه را به شرح زیر برشمرد:
- برای سلامت عمومی، امنیت عمومی و یا نظم عمومی تهدید داشته باشند.
- امرار معاش خود را در ترکیه با روش های نامشروع گذرانده باشند.
- ارائه مدارک و اسناد جعلی برای ورود، اخذ ویزا و اجازه اقامت
- عضو یک سازمان جنایی منفعت گرا و یا عضو و حامی یک سازمان تروریستی باشند.
- ویزا یا دوره معافیت ویزا را بیش از ده روز باقی مانده است یا ویزای آنها لغو شده است.
- اجازه اقامت آن ها لغو شده باشد.
- بدون دلیل قابل قبول، بیش از ده روز در تاریخ انقضای مدت مجوز اقامت خود باقی مانده است.
- پس از رد شدن درخواست تمدید مجوز اقامت 10 روز برای خروج از ترکیه زمان دارند که در صورت خارج نشدن از این کشور دیپورت می شوند.
- با وجود ممنوعیت در وارد شدن به ترکیه، به این کشور ورود کرده باشند.
- ضوابط ورود قانونی یا خروج از ترکیه را نقض کنند.
- کار در ترکیه بدون داشتن مجوز کار
در صورت وجود یک یا چند مورد از شرایط ذکر شده در بالا، شرایط فرد مورد ارزیابی قرار می گیرد و فرآیند دیپورت اعمال می شود. اگر قرار باشد اتباع خارجی با تصمیم قطعی دیپورت، نه به دلیل جرایم خاص، بلکه به دلیل تخلفات نسبتاً ساده (عدم تمدید مجوز اقامت و غیره) اخراج شوند، به این افراد یک دعوت نامه 15 روزه برای خروج داده می شود. مدت زمان دعوت به ترک حداکثر تا 30 روز قابل تمدید است. با این حال، این مدت برای خارجیانی که مظنون به فرار، ورود یا خروج غیرقانونی یا به خطر انداختن نظم عمومی هستند اعمال نمی شود.
.
فایل ویدئویی موسسه MIE در خصوص
.
اگر قصد مهاجرت به ترکیه دارید باید این نکات را بدانید:
- دانلود
- 0 ثانیه
- 45 K
فایل صوتی این ویدئو
- دانلود
- 15 دقیقه
- 317 K
جریمه دیپورت شدن از ترکیه
مبلغ جریمه دیپورت شدن از ترکیه با توجه به شرایطی تعیین می شود. مبلغ جریمه معمولاً به ملیت و مدت اقامت شما بستگی دارد. همچنین این مبلغ به تشخیص مامور مرزی/گمرک خواهد بود. جریمه دیپورت شدن از ترکیه به صورت نقدی دریافت نمی شود و تنها فرم پرداخت جریمه پذیرفته می شود. وقتی به کشور خود برگشتید نمی توانید آن را پرداخت کنید و فقط می توانید آن را در مرز یا گمرک در فرودگاه های ترکیه تهیه کنید. جریمه دیپورت شدن از ترکیه برای موارد مندرج در جدول زیر در نظر گرفته می شود:
در صورتی که مدت زمان دیپورت 1 تا 15 روز باشد: هنگام خروج از ترکیه فرد باید مبلغی که توسط مامور مشخص شده را به عنوان جریمه پرداخت کند. ممنوعیت ورود اعمال نمی شود. |
در صورتی که مدت زمان دیپورت 16 روز تا 3 ماه باشد: هنگام خروج از کشور فرد باید جریمه مورد نظر را بپردازد. ممنوعیت ورود به مدت 3 ماه اعمال می شود. |
در صورتی که مدت زمان دیپورت بیشتر از 3 ماه باشد: هنگام خروج از ترکیه فرد باید جریمه دیپورت را پرداخت کند. ممنوعیت ورود به مدت 6 ماه اعمال می شود. |
مدت زمان دیپورت ترکیه
در ترکیه توسط اداره کل استانداری مدت زمان دیپورتی و صدور حکم آن انجام می شود. با توجه به نوع دیپورت ترکیه، مدت زمان لازم برای دیپورت در این کشور متفاوت است. به طورکلی زمانی که برای دیپورت ترکیه مشخص شده بین 3 ماه تا 5 سال است. اتباع خارجی که دیپورت شده اند باید نسبت به پرداخت جریمه ها و خروج از کشور اقدام کنند وگرنه اجازه ورود به ترکیه را برای 5 سال نخواهند داشت.
رفع دیپورتی ترکیه
همانطور که می دانید شخصی که دیپورت می شود تا زمانی که رفع دیپورتی نشده نمی تواند وارد ترکیه شود. با این حال، برخی از راه حل ها را می توان در برابر این تصمیم و رفع دیپورتی ترکیه اعمال کرد که در ادامه توضیح خواهیم داد.
- اولین راه اینکه فرد ویزای مشروح گرفته است.
دریافت ویزای مشروح برای ورود به ترکیه با وجود دیپورتی شخص می تواند کارساز باشد. فرد خارجی با دریافت ویزای مشروح برای مقاصد کاری، تحصیلی یا تحقیقاتی، دلایل ازدواج یا درمان، می توانند قبل از انقضای ممنوعیت ورود، وارد ترکیه شوند. از آنجایی که اتباع خارجی برای ورود به ترکیه معمولا از این روش استفاده می کنند، توسط مسئولان مربوطه در خصوص شخص تحقیقات اساسی به عمل می آید. در نتیجه کسانی که از طریق ویزای مشروح اقدام می کنند باید با ذکر ادله و مدارک معتبر هدف خود را برای ورود به ترکیه اثبات نمایند. در نظر داشته باشید اگر ثابت شود عضو سازمان تروریستی است و یا علیه دولت ترکیه مشغول به فعالیت است دیپورت می شود و نمی تواند ویزای مشروح به ترکیه را دریافت کند. ولی در صورتی که شخص به دادگاه اداری رفته و تصمیم خود را ابطال کند امکان اجازه ورود مجدد به ترکیه را خواهد داشت.
- دومین مورد ابراز پشیمانی در دادگاه های اداری است.
فرد خارجی می تواند درخواست برای لغو حکم دیپورت ترکیه را به دادگاه های اداری این کشور ارائه دهد. دلایل دیپورتی شخص به خود شخص و یا نماینده قانونی و وکیل او ابلاغ می گردد. فرد خارجی حق دارد ظرف 7 روز با مراجعه به دادگاه اداری نسبت به این تصمیم اعتراض کند. در صورتی که خود شخص نتواند درخواست دهد، وکیل یا نماینده قانونی وی می تواند درخواست را ثبت کند. شخصی که به دادگاه مراجعه می کند باید به مرجعی که تصمیم دیپورت را گرفته است نیز در مورد درخواست خود اطلاع دهد. پس از اینکه اتباع ابلاغیه دادگاه را دریافت کنند، می توانند حداکثر ظرف مدت 15 روز، مراحل اعتراض خود را طی کنند.
مدارک لازم برای رفع دیپورتی ترکیه
فرد خارجی که از ترکیه دیپورت شده می تواند هرچه سریع تر برای رفع دیپورتی خود درخواست دهد که می تواند از طریق خود شخص یا وکیل او این درخواست ثبت شود. برای اقدام جهت رفع دیپورتی ترکیه، مدارکی مورد نیاز است که باید آن ها را تهیه کرد تا تاثیرگذار باشد. این مدارک با توجه به دو روشی که در بالا ذکر شد تعیین می شوند. اگر فرد بخواهد از ویزای مشروح استفاده کند باید با توجه به نوع ویزا مدارک را تهیه کند که توصیه می شود در این راه از یک وکیل خبره کمک بگیرد تا درخواست وی رد نشود. همچنین اگر فرد بخواهد برای رفع دیپورتی خود به دادگاه مراجعه کند با توجه به دلیل ریپورت و نوع اعتراض مدارک مشخص می شوند.
سوالات متداول درباره دلایل، جریمه و رفع دیپورت از ترکیه
.
مدارک مورد نیاز برای رفع دیپورتی ترکیه چه می باشند؟
برای رفع دیپورتی ترکیه مدارکی مورد نیاز است که با توجه به روش هایی که برای رفع دیپورت وجود دارد مشخص می شوند.
دلایل دیپورت ترکیه چه می باشد؟
دلایل مختلفی وجود دارد که اتباع خارجی از ترکیه دیپورت شوند. برخی از این دلایل شامل اتمام شدت زمان ویزا، ارتکاب جرم در ترکیه، بر هم زدن نظم عمومی در این کشور، کار بدون داشتن ویزای کاری و غیره می باشد.
مدت زمان دیپورت ترکیه چقدر مشخص شده است؟
بین 3 ماه تا 5 سال مدت زمان دیپورت در کشور ترکیه در نظر گرفته شده است.
رفع دیپورتی ترکیه به چه روش هایی امکان پذیر است؟
به دو روش رفع دیپورتی ترکیه امکان پذیر است. یک روش اینکه شخص ویزای مشروح بگیرد و روش دیگر اینکه به دادگاه مراجعه کند.
سلام .یه خاطر سیگار کشیدن تو سالن گمرک نزاشتند برم ترکیه چیکار باید بکنم
سلام و عرض ادب
با ارگان های مربوطه در کشورتون باید صحبت داشته باشید.
ممنونم
سلام و عرض ادب میخواستم راجع به رفع دیپورتی از جمله جریمه نقدی مدارک مورد نیاز و اینکه مدت زمان ممنوع ورود ترکیه چه قدر و این که من به مدت 2 ماه ترکیه بودم و دیپورت شدم و البته 1 ماه در کمپ بودم لطفاً راهنماییم کنید با تشکر
سلام و عرض ادب
باید شرایط شما دقیق تر برسی شود و بعد نظر نهایی در این مورد داده شود
سلام من ۲ سال دیپورت شدم از ترکیه به دلیل اضافه ماندن ولی ی بچه ۲ ساله ترک در ترکیه دارم لطفاً راهنمایی کنید
سلام دوست عزیز. سوال شما واضح و کامل نیست
سلام .یه خاطر سیگار کشیدن تو سالن گمرک نزاشتند برم ترکیه چیکار باید بکنم
سلام و عرض ادب
باید این امر را از ارگان های مربوطه در کشور مبدا تان پیگیری کنید
با سلام
همسر و دخترم موقع خروج از مرز زمینی بازرگان با اتومبیل شخصی مامور مهر خروج نزده و ما متوجه نشده و وارد ایران شدیم یکماه بعد مجددا خواستیم برگردیم در مرز بعلت کسری مهر که اشتباه از خودشون بوده ۱۳۰۰۰ لیر جریمه کردند و کلی میخندیدند و از مرز برگردوندن ایران .الان باید چیکار کنیم ما ساکن استانبول هستیم و دخترم از مدرسه عقب افتاده آیا شرکت شما می تواند امور قانونی ما رو انجام بدهند.چون واقعا به جای دیگری اعتماد نداریم .با تشکر
سلام دوست عزیز ، متاسفانه خیر در این زمینه موسسه خدماتی ندارد
سلام من فرشاد میرزاده فعلا افغانستان استم و حدود سه ماه میشود که از ترکیه دیپورت شدم در ترکیه غیر قانونی بودم حدود هشت سال و میخاستم برم طرف اروپا که از سر مرز گیر امدم و حدود یک هفته ما را د گوج اداره ایدرنه نگاه کرد بعد از گرفتن انگشت ها و بایمتریک دیپورت شدیم و فعلا میخواهم به شکل قانونی ویزه مشروح تحصیلی وارد ترکیه شوم ایا مشکلی بوجود میاید ایا دیپورت خواهد شدم چی راهی حلی وجود دارد
سلام. دوست عزیز موسسه در خصوص پناهندگی خدماتی ندارد
با سلام
هنگام خروج از مرز زمینی ترکیه مامور ترک مهر خروج نزده و ما هم متوجه نشدیم در بازگشت و هنگام ورود به مرز ترکیه ما رو جریمه سنگین کردن و برگردوندن مرز ایران.حال باید برای این مشکل نمیدانیم چیکار کنیم و مستاصلیم
سلام، موسسه در خصوص پناهندگی خدماتی ندارد
با سلام، در صورتیکه هزینه اقامت غیرمجاز رو در فرودگاه پرداخت نکنیم آیا وجود مهر دیپورتی در گذرنامه برای کشور بعدی ک قصد مهاجرت داریم، مشکل ساز است ؟
سلام ، در این خصوص باید با وکیل مربوطه صحبت نمایید
سلام،من به دلیل بیست ماه اقامت غیرقانونی در اکتبر سال 2019 از ترکیه
پنج سال دیپورت شدم،آیا برایه سفر مجددم باید جریمه پرداخت کنم یا خیر،ممنون
سلام و عرض ادب. در صورتی که جریمه دیپورتی خود را پرداخت کرده باشید و جریمه ای باقی نمانده باشد نیازی به پرداخت نیست و پس از اتمام ممنوعیت ورود میتوانید اقدام داشته باشید.
سلام خسته نباشید من سال ۲۰۱۸ رفتم ترکیه سه ماهو دو روز ترکیه موندم برگشتم بیام ایران گمرک سرو مامورایی ترکیه گفتن دو روز اضافه موندی باید دویست لیر جریمه بدی من هم پرداخت نکردم ی برگه بهم دادن گفتن تا ۲۰۲۳ حق ورود ب ترکیه رو ندارید الان چیکار کنم
سلام. دوست عزیز با آژانس های هواپیمایی صحبت کنید که شرایط شمارو بررسی کنند